Hei, jeg heter Cecilie og er 15 år

I dag har jeg vært på jobbintervju på Aker Brygge og jeg følte det gikk aldeles strålende, så da er det bare å vente i spenning:DDa jeg skulle ta bussen hjem var det stappings med folk, så jeg endte med å sette meg på den "boksen" foran i bussen i min egen lille verden med musikk på ørene.

Etter et stopp kjente jeg det presset ennå mer på beina mine da bussjåføren valgte å slippe inn et titalls mennesker til. DET ER FULLT. Ahh Jesus Christ - jeg skulle hatt en buss tildelt MEG ene og alene. Mens jeg nynnet beroligende toner til meg selv og så i taket, det eneste stedet uten mennesker, kjenner jeg en fryktelig vond, men dog så kjent, duft borre seg inn neseborene og videre opp i hjernen. ALKOHOL OG SVETTE. Mmm, Uslåelig kombinasjon. (Ikke at jeg lukter svette OG alkohol, hvertfall ikke på en gang...he he)

Da jeg nå satt presset mellom 15 matvareposer med illeluktende krydder og halvråtten fruktstank plasserer det seg en alkoholiker på min vestre side, en på min høyre og en RETT foran meg, typisk midt mellom beina mine som jeg ikke klarer å holde krysset over lengre perioder. Blod og sånt, vet dere. Så blir det litt bråstopp med denne bussen da - selvsagt. Bussjåføren har helt klart fått det for seg at i dag skal han ta livet av samtlige passasjerer enten ved krasj eller ved oksygenmangel. Prosjekt "Massegrav langs E18 Mosseveien" er i full gang.

Alkoholikeren rett foran meg: Oops gitt, der havnet jeg nesten RETT mellom beina dine:D HE HE HE!
De to andre: Håhåhå hehehe!!
Cecilie: Ja gitt, sånn kan det gå.
Alle tre: HEHEHE! Ja det kan det!

Så fortsetter vi med en ekstremt artig samtale. Kan ikke noe for det, men jeg syns det kan være utrolig lærerikt - faktisk- å snakke med hyggelige alkoholikere, vel og merke. De er direkte og ikke redde for å snakke med fremmede. Der har vi alle noe å lære. Tenk så mye mer givende bussturen hjem hadde vært om man kunne stifte nye bekjentskap? YEAH.

Uansett...

Alkoholikeren rett foran meg: Jaha, så hvor gammel er du da? 17? Ikke eldre hvertfall..
Cecilie: Nei si det, gjett da :)
Alkoolikeren rett foran meg: La meg se litt på deg, hmm....
Aloholikeren til venstre: 16!
Alkoholikeren til høyre: Ikke en dag eldre enn 15, hun er 15. Garantert!

Så ja, ikke bare måtte jeg kreve voksenbilett på bussen igjen, i tillegg ser det ut som jeg er 15 når jeg har vært på et seriøst jobbintervju. Great.

Nå har de alle lagt merke til skoene mine og diskuterer i hytt og pine hvor praktiske de er å JOGGE med. Hvorvidt det var RIDESTØVLER og om den kremhvite skinnjakken min var det beste valget til et ellers mørkt antrekk. De fashionistaene altså! Ikke at jeg ikke hadde gode tilsvar!Alkoholikeren foran meg: Syns du den lyse skinnjakken er det beste valget til det svarte antrekket?
Cecilie: I DAG ER DET DET.
Alkoolikeren foran meg: Ja selvsagt, du var veldig veldig fin!
Cecilie: Takk :)

Så ble det litt humpete på veien igjen.

Alkoholikeren foran meg: Hey, pass på nå så du ikke sparker meg midt mellom her... HE HE...
De to andre: Hohoho!
Cecilie: Ja bare vær forsiktig, det skjer ikke med mindre du ikke oppfører deg!
Alle 3: ÅÅÅH, HÅHÅHÅÅHÅ! JA DEN VAR DIREKTE! Du er litt farlig du?

Så måtte jeg avslutte min spontane flørt og vi skiltes veier med en god latter og livlig humør. Det skal sies at jeg ser det ikke som tilfeldig at det ALLTID er jeg som blir snakkende med alkoholikere på bussen, det er blitt en trend, det skjer hver gang. Muligens fordi alle andre er lure nok til å smøre på seg et ansikt som roper: GÅ VEKK FOR HELVETE, JEG VIL IKKE SNAKKE MED NOEN! INGEN! ALDRI! Men så får ikke de nye venner heller!Så det så.

- Cecilie(15)Ingen kommentarer

Miss-Tonjus <3

26.08.2010 kl.19:53

ja du har rett vi har mye å lære av sånne folk ! :D

Skriv en ny kommentar

hits